Luxor BVBA plaats zowel houten, aluminium als pvc ramen.

Aluminium
Dit materiaal is vooral populair bij moderne woningen. Aluminium leent zich immers uitstekend om te spelen met kleuren en bovendien passen de scherpe randen en slanke profielen prima bij een moderne bouwstijl. Toch mag aluminium niet vereenzelvigd worden met een moderne stijl. Door allerhande technische en esthetische innovaties wint aluminium ook in andere stijlen aan populariteit.

Pvc
PVC beschikt over enkele belangrijke troeven: het is een onderhoudsvriendelijk en duurzaam materiaal dat goed bestand is tegen corrosie. Ook prijstechnisch is pvc zeker interessant. Op het vlak van thermische isolatie scoort pvc, met zijn lage k-waarde, opnieuw hoge punten. In vergelijking met bijvoorbeeld aluminium heeft pvc dan weer het nadeel dat de profielen dikker of breder zijn.

Hout
Hout scoort goed op het vlak van warmte-isolatie en is minder onderhevig aan temperatuurschommelingen. Ben je de kleur beu? Dan verf je gewoon de ramen en deuren met een ander kleurtje. Het grote nadeel is dat (sommige) houtsoorten regelmatig onderhoud vergen.

Al onze profielen worden in ons eigen magazijn samengesteld, volledig naar wens van de klant.