Wat is hoogrendementsglas?
Gewone dubbele beglazing beperkt te weinig de warmteverliezen. Hoogrendementsbeglazing (1,1 of 1,3-glas) isoleert twee tot drie keer beter dan gewoon dubbel glas. Het verschil tussen beide is amper zichtbaar: beide bestaan uit twee glasbladen met daartussen een spouw. Bij gewoon dubbel glas is de spouw gevuld met lucht. Bij hoogrendementsglas is de spouw gevuld met een edelgas (bv.: argon). Het warmteverlies van een venster wordt mee bepaald door het buitenschrijnwerk. Bij metalen raamprofielen is thermische onderbreking van het raamwerk noodzakelijk.

Wanneer is de vervanging van het schrijnwerk interessant?
Is uw schrijnwerk nog in goede staat, winddicht en stevig genoeg, overweeg dan om uw bestaande enkele beglazing onmiddellijk te vervangen door hoogrendementsbeglazing. De meerkost voor het hoogrendementsglas wint u al snel terug door de besparingen op uw stookkosten.
Is het schrijnwerk niet meer in goede staat en niet meer te herstellen, vervang dan uw oude ramen met volledig nieuwe ramen die uitgerust zijn met hoogrendementsbeglazing. Zorg ervoor dat zowel het raamprofiel als het glas zeer goed isoleren.